PodGront

Magisch kan het zijn als een eeuwenoud verhaal opeens klinkt alsof de inkt nog nat is. Helemaal als ze hardop gelezen worden, blijken teksten van tegenwoordige dichters en schrijvers van lang geleden soms angstwekkend dicht bij elkaar te staan.

Deze podcast is een tijdmachine. Door in elke aflevering gedichten, mythen, verhalen, dialogen, spreuken, dromen, liedjes, brieven, tirades, anekdotes – kortom: tekst – uit verschillende tijden en plaatsen naast en over elkaar te leggen, worden nieuwe teksten oud, en oude teksten springlevend.

Hella Haasse en Johannes van het Kruis schudden elkaar de hand. Een personage uit Paravion (2003) van Hafid Bouazza krijgt een Chinees liedje van bijna 1000 jaar geleden in de mond gelegd. Petrarca loopt rond in de wereld van Connie Palmen. Ester Naomi Perquin en de Azteekse Tochihuitzin Coyolchiuhqui laten ons zien wat dromen is.

Laat je voorlezen in Parafrase, want wat is fijner dan je laten verplaatsen van hier naar daar, van nu naar toen, naar ooit en terug?

Abonneer je op Parafrase via Spotify of iTunes.

Als je mooie teksten weet, laat het ons weten! Mail naar egbert@podgront.nl of laat een bericht achter. Dan gaan wij ermee aan de slag.

Onderzoeker, podcaster, en ondernemer.

View Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post